Politika privatnosti

Politika privatnosti

 

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

 

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava.

Mi u MAX BÖGL CROATIA imamo dužnost brinuti za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.

Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

MAX BÖGL CROATIA se drži sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih klijenata:

  • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno
  • Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo osobne podatke
  • Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja
  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje
  • Osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA
  • Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što ih pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka ili nam želite prenijeti svoje ideje i preporuke, molimo obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka putem e-mail adrese: igor.barlek@pragmatekh.hr

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

  • Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),
  • Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),
  • Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18),

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu vaših podataka.

Ova Politika privatnosti ažurirana je 25. srpnja 2018. godine.

 

Srdačan pozdrav,

MAX BÖGL CROATIA d.o.o.

VODITELJ OBRADE

 

MAX BÖGL CROATIA nastupa u odnosu na osobne podatke vas kao posjetitelja Arene Varaždin, naših poslovnih partnera i potencijanih klijenata  u ulozi voditelja obrade, koji određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka. Također, kao ugovorna strana našim poslovnim partnerima, MAX BÖGL CROATIA je i izvršitelj obrada u ime poslovnih partnera kao voditelja obrade, koji nam daju puno povjerenje u pružanje širokog spektra usluga uz osigurane najviše mjere zaštite podataka i sigurnosti obrada.

Voditelj obrade vaših osobnih podataka putem ove web stranice je:

MAX BÖGL CROATIA d.o.o.

Šetalište Franje Tuđmana 1

42000 Varaždin

Hrvatska

 

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Prikupljamo vaše podatke koje nam vi stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja poslovne suradnje ili korištenja naših usluga, koji su potrebni za izvršavanje ugovora, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB), i obrađujemo ih tijekom trajanja našeg ugovornog odnosa. To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih usluga, te izdavanje računa, podatke koji dokazuju ovlaštenje za sklapanje ugovora, i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci).

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, MAX BÖGL CROATIA prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. MAX BÖGL CROATIA neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup. Podaci će biti korišteni isključivo za poslovni kontakt, te s ciljem unapređenja sadržaja web stranica i anonimno u svrhu prikupljanja statističkih podataka.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, prikupljati ćemo i dalje koristiti vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme naše poslovne suradnje, te ih brišemo po prestanku ugovornog odnosa i po isteku svih zakonskih obveza ili prestanku postojanja pravnih temelja iz Opće uredbe o zaštiti podataka, povezanih s obradama vaših osobnih podataka. Na vaš inicijalni upit putem našeg kontakt obrasca na web stranici ili izravno na naše e-mail adrese, odgovoriti ćemo na vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i MAX BÖGL CROATIA neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke.

Naša web stranica: www.arena-varazdin.hr  sadrži poveznice na druge web lokacije i društvene mreže (npr. Facebook, Twitter) te se na njih ne odnosi naša politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

U svojstvu zajedničkih voditelja obrade s Gradom Varaždinom te temeljem ugovora o JPP s Gradom Varaždinom, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u svrhe vaših rezervacija dvorana i termina zakupa u Areni Varaždin.

Podatke o posjetiteljima Arene Varaždin i gostima te drugim tvrtkama s poslovnim nastanom unutar prostorija Arene Varaždin prikupljamo na recepciji Arene Varaždin i navedene evidencije zadržavamo slijedećih 5 godina, temeljem obveza iz ugovora o JPP i našeg legitimnog interesa zaštite imovine Arene Varaždin u svrhu dokazivanja istih u pravnim postupcima i radi zaštite pravnih interesa MAX BÖGL CROATIA.

Arena Varaždin koristi i sustav video-nadzora u svrhe zaštite imovine i sigurnosti zaposlenika MAX BÖGL CROATIA, klijenata, gostiju, posjetitelja i imovine Gradske sportske dvorane Arena Varaždin. Njime se nadzire isključivo prihvatljivi prostor Arene Varaždin, odnosno, dio prostora oko dvorane te dio poslovnih prostora unutar dvorane, čiji perimetri su označeni jasno vidljivim obavijestima. Snimke video nadzora pohranjuju se najduže šest mjeseci od dana nastanka, a nakon navedenog roka trajno se brišu.

Na recepciji Arene Varaždin vodi se i evidencija preuzimanja ključeva dvorana i prostorija dvorane sa svrhom evidentiranja preuzimatelja ključeva u slučajevima izostanka vraćanja ključeva, a sa svrhom zaštite imovine i ljudi, klijenata i zaposlenika te posjetitelja dvorane, te se takve evidencije sigurno pohranjuju na razdoblje od 2 godine, kao legitimni i poslovno-sigurnosno opravdani interes.

Prilikom održavanja javnih događanja u Areni Varaždin prikupljamo fotografije i javno ih objavljujemo na našoj web stranici, kao i na Facebook i Twitter profilu Arene Varaždin, temeljem opravdanog javnog interesa i u skladu sa Zakonom o medijima.

 

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za naše društvo na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega partneri i tvrtke koja za nas osiguravaju IT podršku, održavanje poslovnih aplikacija, održavanje sustava video-nadzora, tehničku i fizičku zaštitu te zaštitu zaposlenika i imovine, sigurnu pohranu poslovne dokumentacije, prevođenja te pravne usluge i druge usluge u vezi s predmetom poslovanja našeg društva, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema vama i osigurati vam visoku razinu kvalitete naših usluga.

  

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada MAX BÖGL CROATIA prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere.

 

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice. Za daljnje informacije posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće. Možete postaviti da vaš preglednik ne prihvaća kolačiće, a gore navedene internetske stranice vam daju upute kako ukloniti kolačiće iz preglednika i kako u potpunosti koristiti našu internetsku stranicu www.arena-varazdin.hr

Da bismo ispravno upravljali našom internetskom stranicom www.arena-varazdin.hr mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša internetska stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite.

Naša web stranica ne prikuplja kolačiće treće strane niti bilo koji od vaših osobnih podataka unutar kolačića.

 

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je MAX BÖGL CROATIA prikupio o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje MAX BÖGL CROATIA ima o vama,
  • BRISANJA svih osobnih podataka koje je MAX BÖGL CROATIA prikupio o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane MAX BÖGL CROATIA,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane MAX BÖGL CROATIA, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje je MAX BÖGL CROATIA ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili
  • poslati e-poštu na info@arena-varazdin.hr , ili
  • poslati svoj zahtjev na adresu MAX BÖGL CROATIA, Šetalište Franje Tuđmana 1, 42000 Varaždin, Hrvatska.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane MAX BÖGL CROATIA, budite slobodni kontaktirati našeg Službenika za zaštitu podataka:

  • putem e-maila: igor.barlek@pragmatekh.hr
  • poštom na adresu MAX BÖGL CROATIA d.o.o., Šetalište Franje Tuđmana 1, 42000 Varaždin.

 

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Fra Grge Martića 14

HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr

Web: http://www.azop.hr

 

NEWSLETTER I OBAVIJESTI O DOGAĐANJIMA U ARENI VARAŽDIN

Željeli bismo vam poslati informacije o našim uslugama i događajima u Areni Varaždin koje bi vas mogle zanimati. Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo vašem zahtjevu i zasebno vas zatražiti vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema vama.

Bez vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost. Nakon što pristanete primati naše promidžbene materijale, u svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati vaš izbor.

 

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

Naši partneri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image