Politika privatnosti

Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.  

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava. Mi u ARENI VARAŽDIN imamo dužnost brinuti za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo. Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je to neophodno.

ARENA VARAŽDIN drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih klijenata:

  • Ne prikupljamo više osobnih podataka nego što je nužno
  • Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti distribuiramo vaše osobne podatke
  • Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja
  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu radi donošenja odluka ili profiliranja
  • Osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA
  • Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što ih pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka ili nam želite prenijeti svoje ideje i preporuke, molimo obratite se na kontakt:

Službenik za zaštitu podataka

Igor Barlek, CIPP/E

email: bi@biconsult.hr

telefon: 091 469 1122

​Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu vaših podataka.

Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 11.08.2021. godine.

​Srdačan pozdrav,

​ARENA VARAŽDIN

VODITELJ OBRADE

ARENA VARAŽDIN nastupa u odnosu na osobne podatke vas kao posjetitelja Gradske sportske dvorane Varaždin, naših poslovnih partnera i potencijalnih klijenata u ulozi voditelja obrade, koji određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka. Također, kao ugovorna strana našim poslovnim partnerima, ARENA VARAŽDIN je i izvršitelj obrada u ime poslovnih partnera kao voditelja obrade, koji nam daju puno povjerenje u pružanje širokog spektra usluga uz osigurane najviše mjere zaštite podataka i sigurnosti obrada.

Voditelj obrade vaših osobnih podataka putem ove web stranice je:

ARENA VARAŽDIN d.o.o.

Šetalište Franje Tuđmana 1

42000 Varaždin

Hrvatska

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Prikupljamo vaše podatke koje nam stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja poslovne suradnje ili korištenja naših usluga, koji su potrebni za izvršavanje ugovora, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte ili broj telefona), osobni identifikacijski broj (OIB) te ih obrađujemo tijekom trajanja našeg ugovornog odnosa. To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih usluga i izdavanje računa, podatke koji dokazuju ovlaštenje za sklapanje ugovora te podatke prikupljene prilikom naše komunikacije (npr. kontaktni podaci).

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših email adresa, ARENA VARAŽDIN prikuplja vaše osobne podatke. Podaci koje nam dajete (vaše ime, email adresa, organizacija) ili pošaljete izravnom email porukom, bit će obrađeni i pohranjeni kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. ARENA VARAŽDIN neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup bez vašeg prethodnog informiranog pristanka.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja roditeljske odgovornosti prije davanja svojih osobnih podataka.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, prikupljati ćemo i dalje koristiti vaše osobne podatke potrebne isključivo za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa kao i za vrijeme naše poslovne suradnje, te ih brišemo po prestanku ugovornog odnosa i po isteku svih zakonskih obveza ili prestanku postojanja pravnih temelja iz Opće uredbe o zaštiti podataka povezanih s obradama vaših osobnih podataka. Na vaš inicijalni upit putem našeg kontakt obrasca na web stranici ili izravno na naše email adrese, odgovorit ćemo na vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i ARENE VARAŽDIN neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke.

Naša web stranica sadrži poveznice na druge web lokacije i društvene mreže (npr. Facebook, Twitter) te se na njih ne odnosi naša Politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate svoje osobne podatke.

U svojstvu zajedničkih voditelja obrade s Gradom Varaždinom te temeljem ugovora o JPP s Gradom Varaždinom, vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u svrhe vaših rezervacija i zakupa dvorana i terena u ARENI VARAŽDIN.

Podatke o posjetiteljima ARENE VARAŽDIN i gostima te drugim tvrtkama s poslovnim nastanom unutar prostorija ARENE VARAŽDIN prikupljamo na recepciji i navedene evidencije zadržavamo slijedećih 5 godina temeljem obveza iz ugovora o JPP i našeg legitimnog interesa zaštite imovine ARENE VARAŽDIN u svrhu dokazivanja istih u pravnim postupcima i radi zaštite pravnih interesa ARENE VARAŽDIN.

ARENA VARAŽDIN koristi i sustav video-nadzora u svrhe zaštite imovine i sigurnosti zaposlenika ARENE VARAŽDIN, klijenata, gostiju, posjetitelja i imovine ARENE VARAŽDIN. Njime se nadzire isključivo prihvatljivi prostor ARENE VARAŽDIN, odnosno, dio prostora oko dvorane te dio poslovnih prostora unutar ARENE VARAŽDIN, čiji perimetri kamera su označeni jasno vidljivim obavijestima. Snimke video nadzora pohranjuju se najduže šest mjeseci od dana nastanka, a nakon navedenog roka trajno se brišu.

Na recepciji ARENE VARAŽDIN vodi se i evidencija preuzimanja ključeva dvorana i prostorija ARENE VARAŽDIN sa svrhom evidentiranja preuzimatelja ključeva u slučajevima izostanka vraćanja ključeva, a u cilju zaštite imovine i ljudi, klijenata, zaposlenika i posjetitelja dvorane te se takve evidencije sigurno pohranjuju na razdoblje od 2 godine kao naš legitimni i poslovno-sigurnosno opravdani interes.

Prilikom održavanja javnih događanja u ARENI VARAŽDIN prikupljamo fotografije i javno ih objavljujemo na našoj web stranici, kao i na Facebook i Twitter profilu Arene Varaždin, temeljem opravdanog javnog interesa.

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za ARENU VARAŽDIN na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora o obradi podataka u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega partneri i tvrtke koja za nas osiguravaju IT podršku, održavanje poslovnih aplikacija, održavanje sustava video-nadzora, tehničku i fizičku zaštitu te zaštitu zaposlenika i imovine, sigurnu pohranu poslovne dokumentacije i druge usluge u vezi s predmetom poslovanja našeg društva, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema vama i osigurati vam visoku razinu kvalitete naših usluga.

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada ARENA VARAŽDIN prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem uređaju, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika vam omogućuje da zabranite instalaciju kolačića.

Da bismo ispravno upravljali našom internetskom stranicom, korištenjem neophodnih kolačića spremamo anonimne podatke u našim sustavima radi osiguranja funkcionalnosti internetske stranice, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke. Također naša stranica može instalirati i ostale kolačiće ali tek po vašem pristanku, a ukoliko i date pristanak uvijek ga možete naknadno povući bez posljedica na pregledavanje naše stranice.

Naša internetska stranica koristi slijedeće kolačiće:

Neophodni kolačićiTipTrajanjeOpis
PH_HPXY_CHECKSesijski Sesijski Za detekciju i prevenciju napada na stranicu
cookielawinfo-checkbox-necessaryTrajni 1 godina Za provjeru dobivanja privole posjetitelja
cookielawinfo-checkbox-non-necessaryTrajni 1 godina Za provjeru dobivanja privole posjetitelja
rc::eSesijski Sesijski Google, za razlikovanje stroja od stvarne osobe
test_cookieTrajni 1 dan Google DoubleClick, za provjeru podržava li internet preglednik posjetitelja instalaciju kolačića

Neobavezni kolačićiTipTrajanjeOpis
_gidTrajni 1 dan Google Analytics, za statistiku i praćenje korištenja web stranice od strane pojedinog posjetitelja
_gatTrajni 1 dan Google Analytics, za upravljanje količinom zahtjeva
__gadsTrajni 1 godina Google DoubleClick, za praćenje posjetitelju prikazanih oglasa
_gaTrajni 2 godine Google Analytics, za statistiku i praćenje korištenja web stranice od strane pojedinog posjetitelja
GoogleAdServingTestSesijski Sesijski Google, za praćenje posjetitelju prikazanih oglasa
IDETrajni 1 godina Google DoubleClick, za praćenje aktivnosti posjetitelja i učinkovitosti prikazanih oglasa

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je ARENA VARAŽDIN prikupila o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje smatrate netočnima ili nepotpunima,
  • BRISANJA osobnih podataka koje je ARENA VARAŽDIN prikupila o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane ARENE VARAŽDIN,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane ARENE VARAŽDIN, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni kontaktirati nas:

  • emailom na info@arena-varazdin.hr , ili
  • emailom našem Službeniku za zaštitu podataka Igoru Barleku na bi@biconsult.hr  ili
  • pisanim zahtjevom na adresu ARENA VARAŽDIN, Šetalište Franje Tuđmana 1, 42000 Varaždin.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita, možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Selska cesta 136

HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr

Web: www.azop.hr  

NEWSLETTER I OBAVIJESTI O DOGAĐANJIMA U ARENI VARAŽDIN

Željeli bismo vam poslati informacije o našim uslugama i događanjima u ARENI VARAŽDIN koje bi vas mogle zanimati. Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt ili nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo vašem zahtjevu i zasebno vas zatražiti vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema vama. Bez vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost.

Postojećim poslovnim suradnicima i klijentima šaljemo informacije o našim uslugama i događanjima u ARENI VARAŽDIN temeljem našeg legitimnog interesa i s obzirom da smo uvjereni da očekujete primanje takvih informacija.

U svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti i bez odlaganja poštovati vaš izbor.

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.

Naši partneri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image