Max Bögl Croatia

Max Bögl Croatia

Izgradnjom multifunkcionalne sportske Arene Varaždin, Grad Varaždin kao javni partner i tvrtka Max Bögl Tehnobeton d.o.o., postavili su kamen temeljac za uzbudljive sportske i kulturne događaje, koji su počeli utakmicama na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine.

Ova multifunkcionalna dvorana u Varaždinu službeno je otvorena nakon 16 mjeseci gradnje, uključujući i fazu dobivanja dozvola, u prosincu 2008. u nazočnosti visokopozicioniranih političara i sportaša. Nalog za planiranje, gradnju, financiranje i upravljanje Gradskom sportskom dvoranom Varaždin, kako glasi službeni naziv, njemačka grupacija Max Bögl i hrvatska grupacija Zagorje Tehnobeton d.d. dobile su putem svoje hrvatske tvrtke kćeri Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. – uz znatnu podršku odjela za razvoj projekata tvrtke Max Bögl. Od ožujka 2015. godine tvrtka Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. preimenovana je zbog izmjena vlasničke strukture u Max Bögl Croatia d.o.o.

Tvrtka Max Bögl Croatia, osim što je izgradila Arenu Varaždin, ima zadaću i upravljanja njome do isteka ugovora o JPP-u. Ugovor o JPP-u koji je grad od 50.000 stanovnika zaključio s privatnim partnerom, tvrtkom Max Bögl Croatia, traje 25 godina. Za vrijeme trajanja ugovora privatni partner, osim troškova gradnje, snosi i troškove popravka, održavanja i rada dvorane. Po isteku ugovora dvorana prelazi u vlasništvo grada u točno propisanom stanju, prema standardima definiranim u ugovoru o JPP-u.

Locirana uz obalu rijeke Drave svojom jednostavnom arhitekturom i mješavinom materijala od betona, stakla i čelika raspolaže sa velikom dvoranom kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta, i sa malom, također licenciranom, dvoranom i pripadajućom tribinama od 240 sjedala te modernom, automatskom 6-staznom kuglanom, vanjskim sportskim terenima za tenis, košarku, nogomet i klizanje, kao i mogućnošću rekreativnog igranja stolnog tenisa i badmintona i time predstavlja uistinu multifunkcionalni objekt koji prima do 8.000 gledatelja za kulturne priredbe i kao takva je idealan prostor za organizatore sajmova, izlagače, team building, političke skupove, vjerske skupove, proslave vjenčanja, skupštine društava, stručne skupove i sve vrste sportskih, kulturnih i društvenih okupljanja sa velikim brojem sudionika.

Multifunkcionalnost njenih površina za sport, prepoznali su prije svega sportski klubovi koji svakodnevno koriste Arenu za treninge i natjecanja u rukometu, odbojci, košarci, karateu, borilačkim sportovima, kuglanju, sportskom plesu i yogi.

Bogata ponuda i kvalitetna opremljenost gastronomskih sadržaja, počevši od kuhinje pa do restorana, VIP restorana i lounge bara sa pogledom na Dravu, te prodajnih boksova za vrijeme evenata, upotpunjuju uistinu ugodan boravak kako sportašima, odnosno aktivnim korisnicima dvorane, tako i gledateljima, odnosno posjetiteljima Arene Varaždin.

Naši partneri

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image