26. Međunarodni sajam priroda, lov, ribolov, turizam

26. Međunarodni sajam priroda, lov, ribolov, turizam

6. listopada 2023.

26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održati će se od petka 6. do nedjelje 8. 10. 2023.g. u Areni Varaždin.

Ova tradicionalna varaždinska manifestacija najveća je godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 m2 uređenih izložbenih prostora predstavlja se stotinjak izlagača iz Hrvatske, ali i drugih zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka, Rumunjska).

U ponudi izlagača nalazi se primarno oprema za lov, ribolov i boravak u prirodi, no uz navedeno, predstavljaju se i subjekti iz turizma te obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođači hrane i pića.

Uz izlagački, Sajam prati i bogat zabavno-edukativni program. Neki od sadržaja za kojima uobičajeno vlada veliki interes su postali tradicionalni pa se tako svake godine može razgledati preparirana divljač – postav Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza te uvijek interesantna izložba gljiva koju priprema Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca.  Lovački psi uvijek plijene pažnju posjetitelja kao i ptice grabljivice koje su već postale zaštitni znak ovog Sajma. Uz spomenuto, neizostavne su i kulinarske prezentacije i natjecanja u kuhanju kotlića, a sajam prate i stručna predavanja kao i dislocirani sadržaji poput lovačkog kupa u gađanju glinenih meta koji se odvija u 20-ak minuta udaljenoj Ljubeščici.

Uz izložbeni prostor u dvorani, Sajam se odvija i u ugostiteljskom šatoru uz dvoranu. Tamo svi koji vole dobro pojesti i popiti mogu pronaći nešto za sebe, od lovačkog gulaša do drugih mesnih i ribljih specijaliteta, dok glazbeni program uvijek pridonosi pravom sajamskom ugođaju.

Ukoliko imate upite ili trebate dodatne informacije oko sudjelovanja na sajmu kao izlagači ili pak biste htjeli sudjelovati u programu sajma, javite se na e-mail adresu sajam@vall042.com