27. Prvenstvo Republike Hrvatske u mažoret plesu – Varaždin 2024.

27. Prvenstvo Republike Hrvatske u mažoret plesu – Varaždin 2024.

12. svibnja 2024.

Varaždinske mažoretkinje 2024. godine obilježavaju svoju 30. obljetnicu, te su kao članice Hrvatskog Mažoret Saveza tim povodom dobile domaćinstvo 27. Prvenstva Republike Hrvatske u mažoret plesu – Varaždin 2024., koje će se održavati u dane vikenda od petka 10. do nedjelje 12. svibnja 2024. godine.

U Varaždinu će tog svibanjskog vikenda boraviti oko 1500 mažoretkinja i još toliko osoba u njihovoj pratnji (roditelja, članova obitelji i prijatelja) iz svih krajeva Hrvatske, obzirom da HMS okuplja 50-tak timova od Vukovara i Osijeka preko sjeverozapadne Hrvatske, Zagreba i Samobora, pa Karlovca i Istre, mnogih hrvatskih otoka sve do Župe Dubrovačke, otkuda će mažoretkinje doputovati u Varaždin, gdje će im biti organizirana prehrana, a nekima i smještaj.

U subotu će se u dvorani Arena održavati treninzi i pripreme za nastup u natjecateljskom dijelu programa, koji će uslijediti u nedjelju 12. svibnja tijekom cijeloga dana. Osim toga, u nedjelju ujutro će na varaždinskom Korzu biti upriličeno svečano postrojavanje svih sudionica Prvenstva RH u mažoret plesu, kojom će ih prilikom pozdraviti varaždinski gradonačelnik i župan Varaždinske županije