Dino Merlin u Areni Varaždin – 3.12.2022.

Dino Merlin u Areni Varaždin – 3.12.2022.

3. prosinca 2022.

Već smo naviknuli da sarajevski glazbeni čarobnjak ruši sve rekorde – na streaming servisima s novim singlovima, na koncertima u cijeloj regiji i šire, a sad je Dino Merlin još jednom potvrdio svoj status omiljenog majstora spektakla – u samo tjedan dana rasprodane su sve ulaznice za njegove velike koncerte u Rijeci i Osijeku! S obzirom na izniman interes publike da nakon godina prisilne stanke od vrhunske zabave svjedoče glazbenom doživljaju ovog čarobnjaka, Rijeka i Osijek dobit će po još jednu koncertnu noć, a odlučeno je da će u ovom dijelu hrvatske turneje, zbog velikog interesa, koncert održati i u varaždinskoj Areni.

Novi datumi koncerata su petak 7. listopada u Rijeci te petak 21. listopada u Osijeku, dan ranije od već najavljenih i rasprodanih koncerata u riječkoj dvorani Mladost i osječkoj dvorani Gradski vrt. U zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić spektakl za obožavatelje iz Dalmacije zakazan je za subotu 15. listopada.

U sva tri grada, u njihovim najvećim koncertnim dvoranama, Dino Merlin je nastupio tijekom prethodne turneje “Hotel Nacional”, nakon čega se okitio titulom rekordera, napunivši brojne dvorane i arene kao nitko prije njega. Četiri godine prošlo je otada i interes za vrhunskom glazbenom čarolijom, prema svemu sudeći, ne može biti veći.

Upravo zato slavni hitmejker odlučio je u ovom dijelu turneje dodati još jedan grad – u Areni Varaždin nastupit će 3. prosinca. Već tri puta je dupkom napunio tamošnju arenu, a posljednji put 2018. godine pa njegov povratak raduje mnoge Varaždince, Međimurce, ali i obožavatelje iz susjedne Slovenije i Austrije.

Ulaznice su već puštene u prodaju putem online platformi Eventim i Adriaticket i na ostalim prodajnim mjestima, no sudeći prema povijesnom rekordu za koliko je prodao prva tri listopadska koncerta, svoju kartu valja rezervirati i kupiti što prije. Nimalo ne čudi da svi žele biti dio njegove čarolije jer Dino Merlin, kao jedan od omiljenih kantautora s ovih prostora, uz ocean izmiješanih emocija, publici se uvijek potrudi omogućiti i novi, neviđeni scenski spektakl. Sve je to jedna posebna priča koja daje mističnu žar njegovoj umjetničkoj auri.

Osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz karijere duge više od trideset godina, bit će ovo prvi put da će domaća publika moći uživo čuti i neke od novih hitova “Mi”, “Dođi”, “Jedan dan, jedna noć”, “Krive karte”, “Kako da ti kažem”… koji u samo godinu dana imaju čak više od 80 milijuna pregleda na njegovom YouTube kanalu koji broji blizu nevjerojatnih 600.000 pretplatnika.

No, ovih šest koncerata samo je prvi dio njegove turneje u Hrvatskoj. Za iduću godinu u planu su i velike Arene u Zagrebu i Splitu, ali datumi tih nastupa još se drže u tajnosti.

– Snažna je ta veza i ljubav koju već desetljećima osjećam i dijelim uzajamno s mojom publikom. Zajedno se radujemo, pjevamo, osjećamo, tugujemo pa i zaplačemo – ponekad od tuge, ponekad od sreće, no jedni bez drugih ne možemo. Moj je život moja energija koju dobijem i potom podijelim sa svima vama; to je moj krvotok života – poetski se izrazio popularni umjetnik najavljujući turneju po Hrvatskoj koja će se još jednom zlatnim slovima upisati u naslijeđe hrvatskih najboljih koncertnih doživljaja.