Hrvatske odbojkašice i odbojkaši dočekuju europsku elitu

Hrvatske odbojkašice i odbojkaši dočekuju europsku elitu

25. svibnja 2022.

U varaždinskoj Areni od 25.svibnja do 1.lipnja ženska i muška reprezentacija Hrvatske u odbojci odigrat će domaće susrete Europske zlatne lige, a 18. i 19.lipnja u ovoj će se dvorani održati i Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše. Muškoj reprezentaciji Hrvatske 25. i 26.svibnja predstoje dva dvoboja s Ukrajinom, dok će 28.svibnja igrati protiv Danske, a 1.lipnja suparnik je Španjolska. Naše odbojkašice će 25.svibnja ugostiti Češku, a 28.svibnja Španjolsku. Izbore li u svojoj skupini sudjelovanje na Final Fouru postoji mogućnost da se i završnica ženskog natjecanja također odigra u Varaždinu.

Tim povodom danas je u varaždinskoj Areni održana konferencija za novinare na kojoj je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak naglasio da ovaj sportski događaj predstavlja veliku priliku za popularizaciju odbojke, ali i promociju naše zemlje.

-Naše ministarstvo nastoji u što većoj mjeri podupirati aktivnosti u kojima smo konkurentni na europskoj i svjetskoj razini, a sport i turizam to svakako jesu, naglasio je Družak i naveo nedavni primjer utrke Svjetskog prvenstva u rallyu tijekom kojeg je naša zemlja dobila prostor u medijima  čija je vrijednost veća od milijardu kuna.

-Slika koju s ovakvih manifestacija šaljemo u svijet donosi nam višestruke koristi, jer nas promovira kao lijepu i sigurnu zemlju i kao dobre organizatore, poručio je Družak.

Turistički značaj ovog događaja, ali za lokalnu sredinu istakli su i varaždinski župan Anđelko Stričak te zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

-U predstojećih nekoliko tjedna oči europske i svjetske sportske javnosti, zahvaljujući ovom događaju, biti će uprte u Varaždin što nam pruža priliku za još jedan značajan iskorak u korištenju i razvoju naših turističkih potencijala, rekao je Stričak.

-Boravak oko 350 sportaša u našim hotelima i privatnom smještaju te planiranih oko 1.500 noćenja velika su stvar za varaždinski turizam, a predstojeće utakmice prilika da ponovno pokažemo kako je naš grad razvio sportsku infrastrukturu koja može doprinijeti napretku sporta i na nacionalnoj razini, istakao je Marković podsjetivši da su i hrvatski rukometaši nedavno baš u Varaždinu potvrdili plasman na Svjetsko prvenstvo.

Direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin rekla je da spremno dočekuju predstojeće utakmice.

-U protekle 2 godine naučili smo raditi i organizirati u nemogućim uvjetima, pa sam uvjerena da ćemo i na ovom događaju potvrditi prošlogodišnju nagradu za najboljeg organizatora Europskog prvenstva. Za nas su ovakve manifestacije posebno važne zbog daljnje popularizacije našeg sporta koji se može pohvaliti sve boljim rezultatima u seniorskoj konkurenciji, ali i među mlađim uzrastima, a sve veći interes za bavljenje odbojkom iskazuju mališani što nas posebno veseli, rekla je Bifflin.

S njom se složio i upravitelj varaždinske Arene Neven Buljan naglasivši da su se u više navrata već dokazali kao dobri organizatori i domaćini različitih sportskih događaja.

Ulaznice za utakmice hrvatskih reprezentacija po cijeni od 50 kuna možete već nabaviti u sustavu Eventima ili ih, na dan utakmice, kupiti na blagajni Arene u Varaždinu.