Popularni DJ Burak Yeter dolazi u Varaždin, ulaz besplatan!

Popularni DJ Burak Yeter dolazi u Varaždin, ulaz besplatan!

26. studenoga 2022.

Planetarno popularan hit “Tuesday” već godinama nam ne izlazi iz glave, a uskoro ćemo ga moći čuti i uživo jer njegov autor Burak Yeter, poznati DJ turskog porijekla, dolazi u Varaždin!

Burak Yeter nastupat će u subotu, 26. studenog u Areni Varaždin u sklopu završnog partyja EYE-a Varaždin ili Europskog događaja za mlade. Upad je od 20 sati. Koncert je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, uz obaveznu besplatnu registraciju za koncert na službenoj web stranici događaja www.eyevarazdin.eu.

Burak Yeter bavi se glazbom od djetinjstva. Već je s pet godina naučio svirati klavir, a s osam gitaru koju i danas često koristi u svojim nastupima. Prvi solo DJ album “For Action” izdao je 2005. godine, a drugi album “For Message Volume “ iz 2007. godine objavljen je kao podrška podizanju svijesti o globalnom zatopljenju. Zanimljiva je činjenica i da je Yeter otvorio DJ školu “Connection DJ Academy” u Amsterdamu, Istanbulu i Los Angelesu u sklopu koje je DJ-iranju i produciranju podučio skoro 5000 polaznika. Na popisu je 100 najboljih DJ-eva prema izboru DJ Maga.

Planetarnu popularnost dosegao je pjesmom “Tuesday” koja je u više od 95 zemalja diljem svijeta bila broj 1 na raznim radijskim ljestvicama. Pjesma “Tuesday” postala je svojevrsni radijski i klupski fenomen, 2017. godine bila je 10. najtraženija pjesma na Shazamu u cijelom svijetu, a na Spotifyju ima više od 500 milijuna slušanja. Veliki uspjeh postigao je i sa singlom „My Life Is Going On“ koji je korišten u Netflixovoj seriji „La Casa de Papel“.  Neke od popularniji pjesama su mu i “Just Miss Love” s legendom elektroničke glazbe Bennyjem Benassi, “Teenage Runaway”, “Body Talks” ,  “Oh My My” , “Bonnie & Cylde”, “Memories”, “Sing Along” i “Cosmic”.

Yeter je nastupao na brojnim glazbenim festivalima poput EXIT-a u Srbiji, EDC-u Mexico, Tomorrowland u Belgiji, Electronic Love u Austriji, WMC u Miamiju i Sziget Festival u Mađarskoj.

Pokrenuo je Yeter i projekt koncerata sa simfonijskim orkestrom u sklopu kojih je kombinirao klasičan zvuk s elektroničkom glazbom, dok je u vrijeme pandemije organizirao nekoliko virtualnih koncerata, između ostalih, i u Nacionalnom parku Kozari u Bosni i Hercegovini.

Koncert Buraka Yetera u subotu, 26.11. u Areni Varaždin je besplatan uz obaveznu registraciju na web stranici www.eyevarazdin.eu.

Burak Yeter na EYE-u Varaždin

Burak Yeter nastupit će u sklopu završnog partyja EYE-a Varaždin, a EYE Varaždin ili Europski događaj za mlade je jedan od najvećih i najvažnijih događaja za mlade koji će 25. i 26. studenog biti održan u Areni Varaždin.

Očekuje se dolazak više od 600 mladih iz cijele Europe koji će imati priliku sudjelovati na više od 40 različitih besplatnih aktivnosti, panel rasprava, debata i radionica na temu Europske godine mladih, izbora, efektivnih stambenih politika za mlade, migracija, kriza i geopolitičkih previranja u Europi i svijetu, lobiranje i zagovaranje, umrežavanje i komunikaciju i dr. Bit će postavljene i izložbe, organizirane radionice movementa i voguinga, radionice samoobrane, disc golfa, kao i koncerti i partyji. Svoj dolazak su, između ostalih, najavili i hrvatski europarlamentarci Tonino Picula, Karlo Ressler i Predrag Matić, a jednu od aktivnosti vodit će poznati hrvatski Tik Toker Dario Marčac.

Na EYE-u Varaždin mogu sudjelovati samo mlade osobe od 15 do 30 godina, uz uvjet da se registriraju. Svi zainteresirani mladi mogu se registrirati putem registracijskog obrasca: https://forms.gle/T4gY5SziF95WuHBw7.

Organizatori EYE-a Varaždin su Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K. i P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin koji su u konkurenciji 27 država članica, dobitnici bespovratnih sredstava Europskog parlamenta za organizaciju lokalne inačice EYE-a što je pak dio parlamentarnih inicijativa u sklopu Europske godine mladih. Partneri na projektu su Mreža mladih Hrvatske i Savez izviđača Hrvatske s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina. EYE Varaždin suorganizira i financira Europski parlament. European Youth Event ili Europski događaj za mlade inače organizira Europski parlament svake dvije godine u Strasbourgu.