U planu su vrhunski izvođači hrvatske glazbene scene!

U planu su vrhunski izvođači hrvatske glazbene scene!

30. rujna 2023.

Iako je ljeto u punom jeku, Arena Varaždin je spremna dočekati jesen i zimu s bogatim rasporedom događanja za sve vrste publike! Ljubitelji raznih glazbenih stilova mogu se radovati, jer u planu za nadolazeće mjesece su samo vrhunski izvođači i poznata lica hrvatske glazbene scene.

Vrijedi razmišljati o tome da će jesen pokucati na vrata, stoga priprema za uzbudljive događaje, koji će obogatiti hladne mjesece, ne prestaje. Tako će ova moderna dvorana postati nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje glazbe, zabave i sve one koji žele doživjeti vrhunski koncertni doživljaj.

Kronološkim redom u nastavku donosimo popis događaja i izvođača, a sve ulaznice možete nabaviti u sustavu Eventim.

Tragom Olivera: Koncert u spomen Oliveru Dragojeviću

U subotu, 14. listopada s početkom u 20 sati, Arena Varaždin ugostit će koncertni spektakl, projekt “Tragom Olivera”, u povodu 5. godišnjice smrti i u spomen na legendarnog Olivera Dragojevića.

Legendarni Oliverovi Dupini koji su ga na bini pratili gotovo trideset godina i pjevači, sastavljeni od Oliverovih prijatelja i najbližih suradnika, prisjećaju se i slave ovog velikana hrvatske glazbene scene tako što izvode njegove vječite pjesme.

Svi spojeni u jedno veliko srce, uz podršku obitelji Dragojević, pokrenuli su projekt s kojim čuvaju glazbenu baštinu i sjećanje na nikad prežaljenog dalmatinskog pjevača.

Producent projekta Damir Osredečki ističe da je kroz projekt “Tragom Olivera” jedan od glavnih ciljeva odati počast Oliveru, koji je prije svega bio prijatelj svih koji u projektu sudjeluju, te da se s projektom “Tragom Olivera” želi zauvijek očuvati predivno glazbeno nasljeđe koje je Oliver ostavio.

U projektu sudjeluju Dupini te glazbenici i pjevači koji su s legendarnim Oliverom prošli određeni glazbeni put kao Tedi Spalato, Zorica Kondža, Petar Dragojević, Jure Brkljača i mnogi drugi. Iako Oliverov glas i njega nitko ne može zamijeniti sigurni smo da će s projektom “Tragom Olivera” obožavatelji biti oduševljeni.

Rock Opera: glazbeni simfo-rock spektakl

Nakon rasprodanih koncerata diljem regije, najveći glazbeni simfo-rock spektakl na ovim prostorima, ‘Rock Opera’, organiziran u suradnji međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora, ove godine kreće i na turneju po Hrvatskoj. U Arenu Varaždin stiže u subotu, 28. listopada.

Program koncerta sadrži čak 22 glazbena hita rock grupa, čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće glazbene scene 20. stoljeća. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne rock epohe, u kojoj su mnoga poznata imena ušla u rock’n’roll kuću slavnih, kao i vremena kada su nastali nenadmašni hitovi i ‘’himnični’’ refreni, koji su se prenosili ‘s koljena na koljeno’ od 70-ih godina pa sve do danas.

Sama činjenica da čak 50 izvođača na pozornici izvodi glazbu bandova poput Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles, Tine Turner, Prince-a i drugih svjetskih imena, već stvara dojam da se radi o najvećem glazbenom rock spektaklu na našim prostorima.

Neobičan spoj klasičnog rocka, jazz-a i opere doveo je do toga da ‘Rock Opera’ već nekoliko godina spaja, ne samo glazbene žanrove, već i različitu publiku. Dirigent i autor glazbenih aranžmana, Fedor Vrtačnik, međunarodni simfonijski orkestar, big band, solisti i rock band obećavaju, tijekom 120 minuta, povratak u vremena kada se odraslo uz ‘’dobri stari rock’’.

Grupa Dalmatino: Prvi put u Areni Varaždin

Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, prošle su godine spektakularnim koncertom u prepunoj zagrebačkoj Areni proslavili 20 godina svoje grupe, koja iza sebe ima zavidan broj uspjeha te impresivan niz koncerata po Hrvatskoj i svijetu.

Debitantski album Cukar i sol su izdali 2001. godine, osvojili Porina za novog izvođača godine, zlatne i srebrne ploče, a neke od pjesama kao što su Dajem ti rič, Dvi sestre blizanke, Ditelina s čet’ri lista, kao i najnoviji singl Refužo, danas su već dio opće pop-kulture.

U novu 2023. Dalmatino je ušao sa željom za izuzetnom koncertnom aktivnošću te za posjetom mjesta na kojima još nisu svirali i dvorana koje su im želja još iz djetinjstva. Tri su puta rasprodali koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u prosincu 2022. isto su postigli u zagrebačkoj Areni, dok su u svome Splitu do zadnjeg mjesta ispunili legendarnu dvoranu Gripe. Za ovu godinu najavili su veliki koncert u varaždinskoj Areni koji će se održati 10. studenoga s početkom u 20 sati.

Gibonni: 35 godina karijere

Nakon veličanstvenih rasprodanih koncerata u zagrebačkoj Areni u ožujku ove godine, Gibonni je najavio veliku proslavu 35 godina karijere i u Areni Varaždin! Koncert će održati u subotu, 9. prosinca ove godine.

Deseci nagrada publike i struke potvrđuju uspješnost njegove karijere, ali, kako i sam voli reći, pjesma publike na svim koncertima koje održava uvijek je najbolja potvrda da je dobro ono što radi. Bezvremenski hitovi koje je stvorio od 80-ih godina naovamo rado su pjevani ne samo u Hrvatskoj, već i diljem regije. “Tempera”, “Činim pravu stvar”, “Mirakul”, “Libar”, “Oprosti”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Judi, zviri i beštimje”, “Onako, od oka”, “Udica” te “Lažu fotografije” samo su neke od onih zbog kojih se uvijek traži karta više za njegove koncerte.

Koncert u Areni Varaždin jedinstveno je iskustvo da poslušate presjek njegovih hitova, a Gibonni je najavio kako će na varaždinskom koncertu pjevati uz vrhunski bend.

Prljavo kazalište: Neizbrisiv trag hrvatske glazbene scene

Neumorni Prljavci ostavili su neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti zemlje i osvojili srca mnogih generacija svojim jedinstvenim zvukom i tekstovima. Punih 45 godina uveseljavaju i stare i mlade pa će isto biti i šećer na kraju godine, 26. prosinca s početkom u 20 sati u Areni Varaždin.

Jedan od ključnih razloga za dugotrajni uspjeh Prljavog kazališta jest njihova sposobnost da se povežu s publikom kroz iskrene i emotivne tekstove. Pjesme poput “Marina”, “Mojoj majci”, “Heroj ulice” i “Sve je lako kad si mlad” postale su evergreen hitovi u srcima mnogih generacija.

Ostaju jedan od najvažnijih i najutjecajnijih bendova u povijesti hrvatske glazbe. Njihov nevjerojatan talenat, autentičnost i iskrenost u glazbi osigurali su im posebno mjesto u srcima publike, a pjesme i izvedbe ostaju žive i snažne i danas, dok nastavljaju oduševljavati nove generacije slušatelja.

Za svoje mjesto pobrinite se na vrijeme i ulaznice za sve navedene koncerte pronađite u sustavu Eventim!