Vrh europske ženske odbojke dolazi u Varaždin

Vrh europske ženske odbojke dolazi u Varaždin

21. lipnja 2019.

Varaždin će 21. i 22. lipnja postati centar vrhunske europske odbojke. Nakon odigranih utakmica grupne faze Europske zlatne lige, Arena Varaždin ugostit će i ženski Final Four tog prestižnog natjecanja. Uz domaćina Hrvatsku, za titulu prvakinje borit će se Češka, Bjelorusija i Španjolska. Dva dana uzbudljivih odbojkaških dvoboja počinju polufinalnim utakmicama u petak dok je finale, kao i utakmica za treće mjesto, na rasporedu u subotu.

Tako će u petak od 16 sati snage odmjeriti Češka i Bjelorusija, a od 19 sati Hrvatska i Španjolska. U subotu se utakmice za prvo treće i prvo mjesto odigravaju u 16 i 19 sati.

Ulaz na sve utakmice oba dana je besplatan.

Hrvatice su domaćinstvom imale rezervirano mjesto u Final Fouru, ali su svejedno grupnu fazu shvatile kao ozbiljnu pripremu i završile ju na prvom mjestu. Češka je s četiri pobjede i dva poraza plasman u najbolje četiri izborila prvim mjestom ispred Ukrajine, Slovačke i Švedske. Bjelorusija u Varaždin dolazi nakon uvjerljive dominacije u skupini C, a kao najbolja drugoplasirana ekipa iz iste skupine dolazi i Španjolska.

Varaždin se u utakmicama grupne faze već pokazao kao sjajan domaćin, a Varaždinci kao izvrsna podrška našim reprezentativcima i reprezentativkama. Pokažimo još jednom da smo pravi sportski grad i glasnom podrškom pomognimo našim curama da upravo u Varaždinu podignu pobjednički trofej.