Carski ruski balet – Romeo i Julija

Carski ruski balet – Romeo i Julija

11. veljače 2016.

Povodom dana zaljubljenih, 11.2.2016. godine u 19:00 sati dolazi nam Carski ruski balet sa balet/predstavom Romeo i Julija.
Ulaznice u prodaji od 29.12.2015. putem Ticketshopa.
  • TRIBINE  = 90,00 kn/kom
  • PARTER  = 100,00 kn/kom
  • VIP PARTER (uključeno piće u pauzi)  = 140,00 kn/kom

Balet Romeo i Julija lirska je priča o tragičnim veronskim ljubavnicima na glazbu Sergeja Sergejeviča Prokofjeva, koja je od svojega nastanka 1938. godine neprekidno nadahnuće mnogih naraštaja koreografa i redatelja.

To slavno baletno djelo nastalo je prema Shakespeareovoj drami Romeo i Julija, jednoj od najljepših, najtragičnijih i najčitanijih priča svjetske literature koja već četiri stoljeća služi kao nepresušno vrelo inspiracije autorima  različitih umjetničkih područja. Mnogi su skladatelji napisali glazbu za balet ili operu o nesretnim ljubavnicima, koji na početku života tragično skončaju zbog netrpeljivosti što vlada između njihovih obitelji Capuleti i Montecchi.

Prokofjevljev balet, prema sinopsisu Adriana Piotorovskog i Sergeja Radlova, majstorsko je djelo iznimna i bogata umjetničkog izričaja. Prokofjevljeva glazba omogućila je plesati Shakespearea i njegove likove, koji su time dobili novu dimenziju. Ovim je baletom otvorena posve nova stranica u povijesti baletne umjetnosti.