STK Starr – bronca u Central European Superleague

STK Starr – bronca u Central European Superleague

18. svibnja 2022.

Nakon osvajanja drugog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske u stolnoteniskoj HEP Superligi, pred STK Starr je bio još meč za treće mjesto u Central European Superleague.

Protivnik je bila jaka ekipa Austrije U23, iza koje se krila mlada stolnoteniska reprezentacija Austrije kojoj su ovakvi kvalitetni mečevi odličan način za napredak njihovih budućih prvih igrača. S druge strane STK Starr je u ovoj renomiranoj ligi često uvodio svoje mlade igrače kako bi došli do prijeko potrebnog međunarodnog iskustva za daljnji iskorak u karijeri.

Prvi meč dobili su Austrijanci 6:4, a susret 13. svibnja 2019. u varaždinskoj Areni pripao je igračima Starra i to 6:3 te su tako s boljom set i meč razlikom osvojili treće mjesto i brončane medalje.

Za STK Starr nastupili su Frane Runjić, Leon Šantek i Nia Amiri Soorosh, dok je na trenerskoj poziciji bio Ronald Ređep.

Osvajanje bronce bio je i kraj ove bogate sezone za varaždinske stolnotenisače, koji za slijedeću sezonu pripremaju nešto još bolje i zanimljivije.